FOTOGRAFEN

Her viser jeg nogle få af mine billeder og sætter lidt ord på dem.

De er langt fra dækkende over hvad jeg har lavet siden jeg startede i lære i Politikens hus i 1988. Det er billeder du ser andetsteds på hjemmesiden.

Statsbesøg i Indien

Taj Mahal

I 2008 besøgte daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen og hans kone Anne-Mette Indien på et officielt statsbesøg.

De mødtes med regeringsfolk, erhvervsliv og repræsentanter for Indien for at få gode relationer og styrke erhvervsaftaler.

En af de største turistattraktioner i Indien er nok Taj Mahal, et mausolæum bygget af Shah Jahan til sin kone Arjuman Bano Begum, der døde i barselssengen i 1631.

Når der er statsbesøg og Taj Mahal skal besøges, bliver det lukket fuldstændig af for offentligheden og vi fik mulighed for at være der næsten helt alene.

Jeg var sendt med af POLFOTO for at dække statsbesøget.

 

Prince på Roskilde

07jd8196

Den 4 juli 2010 står jeg klar ude blandt publikum med 400 mm linse og telekonverter for at få billeder af den lilla prins. Med mig har jeg to af de andre fra Rockphoto til at støtte og hjælpe.

Vi skal ha billeder ud så hurtigt som muligt, så da de første billeder var taget, løb den ene hjælper afsted med billedkortet, så vi kunne servicere aviserne i ind og udland. Jeg kunne fortsætte med at få lavet gode billeder af dette fantastiske fænomen og få dem sendt til de medier, der ventede.

Jeg blev færdig med det hele og kunne stille mig ud og nyde Purple Rain i sin fulde længde… Ringede også til en dejlig kvinde, så hun kunne være med.

 

 

 

 

Danske styrker i Afghanistan

afghan_1979 copy

Efter at have dækket en del hjemkomster og begravelser af danske soldater, der døde i Afghanistan, tager jeg med på en tur arrangeret af forsvaret, for at fylde arkivet hos POLFOTO med billeder til at følge de mange historier fra konfliken og den danske deltagelse med deraf følgende dødsfald.

Billedet her er fra et besøg hos lokal befolkning hvor opgaven var at hjælpe med at få afghanere til at kunne ha et forsvar mod Taleban.

De danske soldater forsøgte altid at ha noget med, der kunne skabe glæde. Her er det en bold, der vækker jubel blandt en flok drenge.

 

 

 

 

FCK – Brøndby i Københavns gader

 

demo_46458-2

Igen er det dagen hvor de to arvefjender tørner sammen på grønsværen. Det interessante er ikke så meget kampen på banen som markeringerne i gaderne.

Vi kender situationen med kampklædt politi over det hele, en masse tilhængere, der er tændte og vi venter på den forkerte beslutning, der får det hele til at bryde ud i ligegyldig vold.

Det sker ikke i dag. Det hele var bare sådan sørøveragtigt med børn der legede røver og soldater.

Husker ikke hvordan kampen endte, men var glad for dette stemningsbillede i stedet for blodet som oftest blev billedet.

 

 

 

Det royale teater

gallakgl_18976-copy

Jeg har brugt masser af tid og ventetid på at lave billeder af kongelige og ministre, både vores og dem, der ikke er vores.

For mig har kunsten altid været at forsøge at få lidt mere ud af begivenheden, end blot registreringen.

Her er vi i på vej ind til forestilling i det kongelige teater i forbindelse med COP 15. Der var fuldt hus med prominente gæster og det var let at falde for registreringen, men heldigvis lavede jeg lidt mere ud af det, så virkeligheden blev eventyret.

Lukket for kommentarer.